Vakantiecentrum De Barkentijn / Retro

RETRO

Korte geschiedenis

Van Kindervreugde ...

In december 1949 kocht de vzw Kindervreugde de Villa Crombez aan en stelde haar open voor sociaal toerisme. In 1981 werd het gebouw op de lijst geplaatst van het Belgisch cultuurpatrimonium en aldus geklasseerd als beschermd monument. Aanvankelijk stond Kindervreugde enkel in de maanden juli en augustus open voor de kindervakanties. Later kreeg het een multifunctionele invulling: gepensioneerden, diverse organisaties, scholen en gezinnen konden er het hele jaar door terecht.

>> bekijk hier enkele foto's uit de 'oude doos'

... naar De Barkentijn.

De Barkentijn staat nog steeds garant voor een gastvrij onthaal, een ontspannen sfeer en een smakelijke keuken. Overnachten gebeurt in één van de 60 functionele en ordentelijke kamers, voorzien van wc en douche.  Het centrum biedt voldoende ruimte voor diverse activiteiten. In de nieuwe vleugel bevinden zich 4 zalen, waaronder een grote zaal met bar, die plaats biedt aan 200 personen plenair.

Ondanks het historisch karakter is De Barkentijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers en minder mobiele mensen (hellend vlak, traplift en aangepaste liften, brede deuren, ...)

 

Vakantiecentrum De Barkentijn | Albert I-laan 126 | 8620 Nieuwpoort